Over Repzootic Animal Center

Al langer dan ik me kan herinneren ben ik stapelgek op dieren. Wat begon met het bladeren in prentenboeken van dinosauriërs groeide uit tot een levenslange passie voor al wat leeft. Al sinds mijn 12de verzorg ik fulltime (eigen) dieren en het duurde dan ook niet lang voor ik plaats nam voor de opleiding dierenzorgtechieken in de VABI te Roeselare (BE), gevolgd door de bacheloropleiding agro- en biotechnologie in de VIVES te Roeselare.

In 2012 werd Pet-Events in het leven geroepen, die in 2016 een officiële vereniging werd waarmee educatieve lessen over dieren worden verzorgd. Voor deze lessen en andere activiteiten kan u nog steeds terecht op www.pet-events.be

Maar zowel ikzelf als mijn man Guy wouden meer. Vooral meer ruimte, meer rust en meer mogelijkheden. En die wisten we te vinden in Hongarije, waar Repzootic Animal Center tot leven werd gewekt.

Repzootic Animal Center, kortweg Repzootic, is een privaat park te Erdösmecske, in het zuiden van Hongarije. Hier houden we kleine zoogdieren, vogels en terrariumdieren en bieden we een permanente thuis aan heel wat misbegrepen exotische (huis)dieren.

Daarnaast houdt Repzootic zich ook bezig met de kweek van verschillende diersoorten. Dit omdat wij niet tegen het hobbymatig houden van dieren zijn, zolang dit verantwoord kan gebeuren. En één van de eisen om verantwoord met dier en natuur om te gaan is het kiezen voor dieren die in gevangenschap zijn geboren in plaats van dieren uit hun natuurlijke habitat weg te halen, te transporteren en als huisdier te verkopen.

Door middel van de aanwezige dieren in het park verzorgen wij educatie en sensibilisatie voor mensen wereldwijd en bieden wij een leercentrum voor studenten dierverzorging.

- Sharon Oplinus, oprichter Repzootic Animal Center -

Contacteer ons