Opvang

Jonge dieren zien er altijd geweldig lief en schattig uit. Hun grote ogen en kleine lichaampje lijken om aandact en knuffels te smeken, maar niks is minder waar. Veel exotische dieren hebben helemaal geen behoefte aan contact met mensen. En veel mensen hebben helaas niet de kennis en mogelijkheden om deze dieren wél het nodige te bieden.

Nadat heel wat dieren bij ons terecht kwamen, na een leven vol onbegrip en foutieve handelingen, besloten we ruimte te maken voor exoten die een nieuwe thuis nodig hadden. Zo konden ook de misplaatste dieren een vaste thuis krijgen, waar ze wel begrepen worden, de juiste voeding krijgen en in de juiste verzorging worden voorzien.

Steun de opvang

Het verzorgen van deze dieren kost helaas ook heel veel tijd, moeite en natuurlijk geld. Wilt u ons helpen om meer dieren te kunnen helpen? Kijk dan even bij "steun ons".  Wij zijn dankbaar om iedere gift. Klein of groot. Financieel, in goederen of door arbeid.

Wat de grootste hulp is? Educatie! Een verbod op het verkopen van speciale dieren heeft geen nut. Dan vallen ze nog sneller in verkeerde handen dan bij een open, goed opgevolgde handel. Maar door het bewust maken van de consument kunnen problemen achteraf voorkomen worden. 

Aankoop van een dier

Bent u van plan een dier te kopen? Lees u altijd goed in! Boeken en internet zijn op dat uw beste vriend. Weest ook zeker niet bang contact op te nemen met mensen binnen de hobby. U kan ons ook altijd bereiken op info@repzootic.com voor al uw vragen rond exotische diersoorten. Koop uw dier pas wanneer u zeker weet dat u de nodige info hebt opgedaan, wanneer de huisvesting voor uw dier er is, u de nodige voeding in huis hebt en er zeker van bent dat u uw dier bij een betrouwbare verkoper kan gaan halen.

Toch problemen

Hebt u ondanks alles toch problemen met uw dier achteraf of bent u op zoek naar een nieuwe thuis ervoor? Dat kan. U hoeft zich hier niet voor te schamen! Maar denk op dit moment altijd aan het welzijn van het dier. Die hoort ten allen tijde op de eerste plaats te komen.
U kan ons altijd contacteren om te bekijken als wij uw dier (tijdelijk) kunnen opvangen of van een nieuwe thuis kunnen voorzien.

Kato was twee weken oud toen ze door haar moeder werd gegrepen en er een levenslange blessure aan de neus en bovenlip aan over hield. Ze was zes weken toen ze verkocht werd aan een niet ingelezen persoon en zes maand toen ze alweer weg moest. Dankzij de tussenkomst van Kynolanguage kon ze weggehaald worden en kreeg een vaste thuis bij Repzootic. Dankzij haar virtuele adoptant kan Kato een klinische scan krijgen en werd volledig gezond verklaard.

Schildpadden worden oud. Heel oud. Helaas wordt daar vaak niet over nagedacht. Zo ook bij de Afrikaanse Sporenschildpad Petite. Wat verkocht wordt als een klein schattig schildpadje moet een kolos van ruim 80cm lang en 100kg zwaar gaan worden. Petite haar eerste eigenaar was hier niet op voorzien en liet haar over aan Repzootic, waar ze samen met soortgenoten in de zon kan grazen.