Locatie

Repzootic Animal Center is te vinden in Erdösmecske in het zuiden van Hongarije. Hier genieten we samen met de dieren van natuur, rust en stilte en de voordelen van dit Europese landklimaat. 

Erdösmecske ligt in het Hongaarse commitaat Baranya. Op de 26km² die het dorp telt vinden we ca 400 inwoners die voornamelijk een Hongaarse en Duitse afkomst kennen. Op 9 km afstand vinden we Pécsvarad waar we alle benodigde zaken kunnen terugvinden en op 30km vinden we de grootstad Pécs. 

Bereikbaarheid

Hongarije wordt steeds populairder als vakantiebestemming. Voornamelijk door het warme en droge landsklimaat in de zomer en het feit dat genieten hier niet duur is. Door de lagere lonen kosten zaken zoals een etentje of een leuke uitstap bijna niks. En ook vliegtickets zijn (wanneer u een beetje moeite doet tijdens het zoeken) tegen een erg leuke prijs te verkrijgen.
Maar hoe komt u nu precies bij Repzootic terecht?

Al vliegend

Een ticketje is zo geboekt en kost via bepaalde maatschappijen zoals WizzAir niet eens veel geld. In twee uur tijd verplaatst u zich vanuit Brussel of Eindhoven naar Budapest Liszt Ferenc. In de aankomsthal wordt u overspoeld door aangeboden taxi's en shuttles. U kan hierop ingaan of gebruik maken van het openbaar vervoer.

Indien u een goedkope shuttle zoekt om rechtstreeks van de luchthaven naar Erdösmecske te raken raden wij Mecsek Travel aan. Deze organisatie spreekt Engels en is de hele dag bereikbaar, ook op vroege of late uurtjes!

Al rijdend

U kan ons uiteraard ook met de auto bereiken. Denk hierbij wel aan de nodige tolwegen die betaald moeten worden. In Oostenrijk maar ook in Hongarije dient u over een vignet te beschikken indien u de snelwegen wil benutten. Deze kan aangekocht worden in tankstations langs de weg en dit voor een duur van 10 dagen of een maand.

Van waar u ook komt, door het beperkte aantal snelwegen in Hongarije dient u altijd via Budapest te rijden. Ook als u met het vliegtuig komt en kiest om in de luchthaven een auto te huren, is het relatief gemakkelijk om tot bij ons te raken.

U volgt vanaf Budapest gewoon non-stop de M6 (een van de Hongaarse snelwegen) richting Baranya, tot aan afrit 173. Hier rijdt u af en volgt gedurende 13 km de weg, tot aan de afslag Erdösmecske (2km), dan komt u vanzelf in Erdösmecske.

Eenmaal aangekomen is ons park gemakkelijk te vinden, daar deze recht tegenover de kerk gelegen is. Er is voldoende parking aanwezig voor het gebouw. 

Omgeving

Erdösmecske telt ruim 2500 hectare grond, waar maar een 180 huizen op te vinden zijn. Het is dus duidelijk dat een groot deel van het gebied ingenomen wordt door natuur. Dit zijn voornamelijk bossen en agrarische grond. Het huist heel wat wildlife en is dé ideale plek voor de natuurliefhebber.

Ook de blauwe route loopt door Erdösmecske. Deze Nationale Blauwe Route is een wandelpad van maar liefst 11.000 km lang die heel Hongarije doorkruist. Ideaal voor degene die de Hongaarse natuur op z'n best wil ontdekken, gecombineerd met de meest adembenemende steden van het land.

Wanneer u Erdösmecske uit rijdt, richting Pécsvarád, kan u het Gránitbánya tó terugvinden. Een prachtig meer waar ook duiklessen gegeven worden.

Op 30 km afstand kan u de grootstad Pécs terugvinden. Deze oude studentenstad is de 4de grootste stad in Hongarije en biedt u al het nodige. De zondagmarkt is één van de grootste in Hongarije en zonder twijfel een bezoekje waardig.

Het meer (tó) van Erdösmecske
Het meer (tó) van Erdösmecske
Zondagmarkt te Pécs
Zondagmarkt te Pécs