Het team

Sharon Oplinus

Al van kinds af aan wist ik dat ik iets met dieren zou doen. Ik was er zo op gefocust dat alles rondom mij weg viel. Al op heel jonge leeftijd begon ik dieren te houden, naar beurzen te trekken en onderzoeken te doen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat ik in mijn middelbare school besloot om een opleiding dierenzorgtechnieken te gaan volgen, gevolgd door een bachelor Agro- en biotechnologie. Dit veriiep niet altijd vlekkeloos, daar ik op mijn 18de besloot om een eigen bedrijf op poten te zetten. Pet-Events was geboren en hiermee organiseerde ik workshops, lezingen en evenementen in de dierensector. 

Alles leek super te verlopen, zeker toen ik mijn man Guy tegen het lijf liep (op een dierenbeurs!). We deelden dezelfde passie en hij zag mijn plannen helemaal zitten. Toch miste er iets. En dat iets vonden we tijdens onze zoektocht in 2016. We bezochten een boerderij in Hongarije en wisten het gewoon. Dit zou onze thuis worden.

En hier sta ik dan na drie zomers vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika, heel wat projecten in Belgiƫ en verschillende stages in binnen- en buitenland. Werkend in mijn eigen parkje en zelf studenten begeleidend uit alle hoeken van de wereld. Een beter leven had ik me niet kunnen inbeelden.

Diploma's en certificaten

Diploma TSO Dierenzorgtechnieken
Diploma bedrijfsbeheer
Certificaat Valkerij (Syntra)
Certificaat Clickertraining (Felinova)
Certificaat Venomous Snake Handling (Bryan Grieg Fry)
Certificaat Reptiles of the Lowveld (WildLife Campus)
Certificaat Schorpioenen Identificeren (Schorpioenenveren.)

Guy Degrande

Diertjes zoeken in het veld, dat was mijn bezigheid als 'klein manneke'. De natuur intrekken en leren over de inheemse reptielen, amfibieƫn en geleedpotigen groeide uit tot een levenslange passie voor deze dieren. En dan voornamelijk gif. Gifslangen wisten me vanaf de eerste dag te boeien en zodra ik er de mogelijkheid toe had leerde ik met deze dieren werken. Dit onder andere in het Serpentarium te Blankenberge, maar daarna ook in het veld zelf. Bijvoorbeeld tijdens cursussen in Zuid-Afrika.

In 2012 leerde ik Sharon kennen en er ging een nieuwe wereld open. Mijn fascinate voor andere diersoorten werd steeds groter en zeker na de uitstap naar Zuid-Afrika was ik geboeid door de katten.

We zijn intussen alweer enkele jaren verder. Ons droomhuis in het verre Hongarije is gekocht en we kunnen van slag met ons grootste project tot nu toe. Repzootic is een verzamelnaam voor alles wat me dicht bij het hart ligt en ik hoop dan ook dit alles lang te mogen koesteren en via het bedrijf kennis te kunnen doorgeven aan onze studenten en vrijwilligers.

Diploma's en certificaten

Certificaat Valkerij (Syntra)
Certificaat Handling of Venomous Snakes
  (African Snakes and Venom)
Certificaat Handling of the Black Mamba
  (African Snakes and Venom)
Certificaat Venomous Snake Handling (Bryan Grieg Fry)
Certificaat Reptiles of the Lowveld (WildLife Campus)
Certificaat Schorpioenen Identificeren (Schorpioenenvereniging)